به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، غلامعلی حداد عادل در ادامه اولین نشست خبری خود با خبرنگاران در سال جدید در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از وی ارزیابی اولویت های مجلس هشتم از نظر رئیس مجلس هفتم را جویا شد، اظهار داشت: مهمترین وظیفه ای که مجلس هشتم بر عهده دارد رسیدگی به مشکلات مردم است ، در حال حاضر مردم بامشکلاتی مواجه هستند که شاید مهمترین آنها گرانی وتورم باشد ، ما در جلساتی که برای انتخابات داشتیم شاهد بودیم همه مردم از دولت و مجلس می خواهند که برای مهار تورم و گرانی اقدام شود.
وی افزود : قطعا این مسئله درصدر اولویت های مجلس هشتم قرار دارد البته بجز این یکسری اقدامات زیربنایی دیگری در مجلس هفتم آغاز کردیم که باید این اقدامات را در مجلس هشتم ادامه دهیم.
حدادعادل اجرایی شدن سیاست های کلی اصل 44 را یکی از اقدامات برشمرد و خاطر نشان کرد: فکر می کنم اگر این تحولات بنیادی در اقتصاد کشور صورت گیرد می تواند به ساماندهی اقتصاد کشور کمک کند.
خبرنگاری پرسید از آنجا که رئیس جمهور در مصاحبه های اخیر خود علل وجود گرانی وتورم را به گردن مجلس انداخت و صراحتا گفت بودجه ای که به مجلس داده ایم آن چیزی نیست که به تصویب رسیده مجلس هشتم برای مقابله با گرانی چه خواهد کرد؟
رئیس مجلس پاسخ داد : این تغییرات به فرض اینکه تغییرات قابل بحث و بررسی باشد ، مربوط به آینده است و ما باید ریشه های گرانی را در گذشته جستجو کنیم. همانطور که رئیس جمهور هم بارها تاکید کرده قطعا یکی از عوامل گرانی و تورم رشد نقدینگی است که چه این دولت و چه دولت آینده با مجلس هشتم کار خواهند کرد باید دقت کنیم در تصویب قوانین مثل بودجه و برداشت از حساب ذخیره ارزی، تسلیم اصول مسلم علم اقتصاد شویم.
وی تاکید کرد: با توجه به نتایجی که از مشکلات 2-3 سال گذشته گرفته ایم باید آنها را چراغ راه آینده قرار دهیم.
حداد عادل در پاسخ به سئوالی دیگر مبنی بر اینکه نظرشما در مورد ترکیب مجلس هشتم چیست و فکر می کنید این مجلس چه تعاملی با دولت خواهد داشت، تصریح کرد: اظهار نظر در مورد شکل نهایی مجلس هشتم قدری زود است مخصوصا با توجه به اینکه انتخابات مرحله دوم هنوز برگزار نشده بنابراین وارد شدن در جزئیات در حال حاضر موجه نیست.
رئیس مجلس گفت : آنچه می توان گفت این است که مجلس هشتم، مجلسی است که در مجموع اصولگرا است و در اصولگرایی، همکاری با دولت اصولگرا یک اصل است و ما هم در این مجلس و هم در مجلس آینده سعی خواهیم کرد در تضعیف دولت قدمی برنداریم و اگر تغییری در لوایح پیشنهادی بوجود آوردیم و نظری اعمال کنیم آن هم در جهت بهبود کارها و تقویت دولت باشد؛ حال ممکن است برخی از این تغییرات را دولت بپسندد یا نپسندد در نهایت تلاش می کنیم نتیجه این تغییرات به سود ملت باشد.
خبرنگاری از رئیس مجلس درباره وضعیت شوراهای عالی با توجه به آنکه دوباردرمجلس به تصویب رسیده و از سوی شورای نگهبان مورد ایراد قرار گرفته جویا شد، گفت: بحث شوراهای عالی یکی از مسائل مورد بحث میان دولت و مجلس بوده و بارها از سوی خبرنگاران درمورد آن سئوال شده است، آنچه می توان گفت این است که نظر دولت و مجلس در این مورد متفاوت است. مجلس معتقد است تا وقتی قانون هر شورا لغو نشده آن شورا باید به کار خود ادامه دهد اما دولت شوراها را لغو کرده و آن را حق خود می داند.
وی افزود: مجلس از دولت خواست تا موافقت کند شوراهای دارای مصوبات قانونی به کار خود ادامه دهند و اگر در مورد حذف یا لغو برخی شوراها نظری دارد لایحه ای ارائه کند و نظر خود را قانونی کند. شورای نگهبان این طرح دو فوریتی را در مجلس به تصویب رسید مورد ایراد قرار داد وبه مجلس بازگرداند پس ازرفع ایراد توسط مجلس شورای نگهبان مجددا آن را به مجلس بازگشت داد در نهایت روز گذشته مجلس با اصرار بر نظر خود آن را به مجمع فرستاد.
حداد عادل خاطر نشان کرد: ما مسئله شوراها را مسئله مهمی می دانیم و تصورمی کنیم جا دارد مجلس با استفاده از سازوکارهای موجود در قانون اساسی این موضوع را پیگیری ودیدگاه خود را بیان کند ما منتظر خواهیم ماند این موضوع در مجمع مطرح و نتیجه به صورت نهایی درآید.رئیس مجلس ابراز امیدواری کرد: با رای مجمع داستان شوراهای عالی خاتمه یابد و این پرونده بسته شود.
وی درپاسخ به سئوال خبرنگاری دیگری که پرسید خبرهایی از تغییرات جدید در کابینه نهم وجود دارد، نگاه مجلس به این جابجایی ها چیست و اگر وزرای جدید به مجلس معرفی شوند موضع مجلس چه خواهد بود، تصریح کرد: موضع مجلس تابع انتخاب رئیس جمهور است اگر رئیس جمهور فردی را معرفی کند که توانایی کار داشته باشد موضع مجلس مثبت خواهد بود.
حداد عادل ادامه داد : البته این موضوع بستگی به این دارد که تغییرات در مجلس هفتم یا مجلس هشتم انجام شود اگر دولت بخواهد از حداکثر مهلت قانونی خود استفاده کند می تواند این رای اعتماد را به مجلس هشتم موکول کند بنابراین فعلا مشخص نیست ما نیز این احتمالات را شنیده ایم وتغییرات را محتمل می دانیم منتظریم بدانیم چه افرادی معرفی می شوند ، اززمان معرفی افراد بررسی مجلس آغاز خواهد شد اگر افراد معرفی شده را واجد شرایط بدانیم قطعا با آنان موافقت خواهیم کرد.
خبرنگاری به استفاده اصلاح طلبان از واژه "مشارکت غیر فعال در انتخابات" اشاره و نظر حدادعادل را به لحاظ ادبی در مورد این واژه جویا شد، که وی گفت: معنی این واژه را باید از کسانی که این واژه را به کار می گیرند سئوال کرد آنچه بنده وظیفه دارم این است که از همه گروه ها و ملت برای شرکت در مرحله دوم انتخابات دعوت کنم .
رئیس مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از اخباری مبنی بر جلسه روز پنجشنبه جبهه متحد جویا شد، گفت: تا آنجایی که می دانم روز پنجشنبه قرار نیست جلسه ای برگزار شود در جلسه روز جمعه نیز وظیفه ای که هیئت رئیسه بر عهده دارد صرفا در جهت برگزاری این جلسه است و قصد هیچ گونه جهت دهی سیاسی یا فراهم کردن مقدمه برای تعیین هیئت رئیسه آینده نیست.
حداد عادل در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از وی پرسید برخی گمانه زنی ها وجود دارد که شما رئیس مجلس هشتم خواهید شد، آیا آن را تایید می کنید و اگر آقای لاریجانی به عنوان نامزد ریاست مجلس حاضر شوند شما همچنان کاندیدای این سمت خواهید بود، اظهار داشت: بنده از ابتدای انقلاب و ورود به مجلس نیتم این بوده که به مسئولیتم عمل کنم. درباره ریاست مجلس هفتم نیز طبیعی است که مجلس باید تصمیم بگیرد.
وی افزود: این کاری است که مجلس باید به آن اهتمام کند و کسی نمی تواند تصمیم بگیرد که در چه جایگاهی در مجلس هشتم باشد این اختیار مجلس هشتم است.
رئیس مجلس تصریح کرد: من وامثال بنده باید برای ایفای مسئولیت آماده باشیم و امیدوارم مسئولیتی که به دوش بنده قرار داده شود به خوبی انجام دهم.
حداد عادل ادامه داد : تصور نمی کنم آقای لاریجانی تصور دیگری داشته باشند حضور ایشان در مجلس محترم است وقطعا بر توانایی مجلس خواهد افزود ایشان هم به عنوان یک اصولگرا قطعا برای ایفای مسئولیت به مجلس می آیند ، مهم ایفای وظیفه است و مطمئن باشید دعوا ودرگیری بر سرقدرت میان اصولگرایان در مجلس هشتم نخواهد بود.
ادامه دارد ...
نظر شما